Jamie Oliver til kamp mot overvekt og fedme hos barn

Jamie Olivers #FoodRevolution

Vi står foran en global fedme-epidemi, der 42 millioner barn under fem år er overvektige. Denne generasjonen vil få et kortere liv enn foreldrene hvis ikke noen tar grep.

En av dem som engasjerer seg er kjendiskokken Jamie Oliver, nå i kampanjen #FoodRevolutionDay. Gjennom TV-serier som bl.a. «Jamie Olivers Food Revolution» (i England «Jamie’s American Food Revolution») har han forsøkt å reformere amerikansk og engelsk skolemat der målet er å bekjempe fedme og overvekt blant skolebarn. Kunnskap og sunnere skolemåltider har vært noen av tiltakene.

Oliver har innsett at det som trengs er obligatorisk matundervisning i skolen, der barna lærer å lage god og sunn mat selv. Han mener det er helt vesentlig at kommende generasjoner lærer om mat i skolen, og at dette er en grunnleggende rettighet.

Nå har han gått ett skritt videre, og har laget et opprop på Change.org der han oppfordrer alle som bryr seg om barns helse til å signere. Kampanjen vil tvinge regjeringene i G20-landene til å innføre matundervisning i skolen. I videoen over forklarer han kort hvorfor. I skrivende stund har mer enn 1 million mennesker signert oppropet.

Det er også laget en egen merkedag – 15. mai #foodrevolutionday – og sang til aksjonen  som du kan se og høre under.

Kampanjen er støttet av flere kjendiser.

Bli med du også, signer oppropet, del videoen og spre budskapet.

Du kan også følge kampanjen på Twitter:

 

Lenker: #Foodrevolutionday kampanjeside med informasjon og oppskrifter | Food Revolution Channel på Youtube (TV-serien) | Opprop på Change.org | Jamie Olivers hjemmeside

Har du lest disse sakene?

Annonse