Om Spiselig

Om Spiselig

Hjertelig velkommen!

Spiselig er et forsøk på å informere og opplyse om mat, dyrking av mat og matvareproduksjon, ispedd utvalgte oppskrifter som er laget og testet på eget kjøkken.

Det er egentlig rart at vi ikke er mer opptatt av kvaliteten på det vi spiser. Vi må ha mat. Det betyr ikke at vi skal ta til takke med hva som helst de store kjedene finner på å legge ut på tilbud akkurat denne uken, det være seg kylling tilsatt saltvann, syk oppdrettsfisk eller ihjelsprøyta grønnsaker fra den andre siden av jordkloden.

En håndfull aktører i dagligvarebransjen har tjent gode penger på å fôre landets befolkning; De store kjedene holder sine leverandører i et hardt grep. Vi har importvern og toll på mange varer samtidig som vi dumper svinekjøtt til Europa, men må importere storfekjøtt og dyrefor selv. Vi har en selvbergingsgrad på bare 50 prosent!

Har vi god mat? Trygg mat? Kortreist mat? Et godt utvalg? Mat produsert på en måte som tar hensyn til dyrevelferden?

Spiselig ønsker å se nærmere på slike spørsmål. Og et par ting til av mer praktisk art vil vi også er opptatt av: Lar det seg gjøre å spise sunt, godt og rimelig? Er det mulig å lage kjappe hverdagsmiddager som både smaker bedre og er mer bærekraftig enn halvfabrikata kjøpt i nærmeste supermarked?

Og sist men ikke minst: Det kommer mye spennende innhold her for deg som vil dyrke maten din selv. Det er det jeg driver med på hobbybasis – sneglespist salat, grønne tomater og spretne sukkererter på Hadeland.

Kommentarer eller forslag? Send gjerne en e-post!

Ansvarlig redaktør for Spiselig:

Iril Kolle

amatørgartner, amatørkokk og tidligere redaktør for andre nettsteder om hage og bolig.

Personvernerklæring finner du her.

Vilkår for bruk bør du også lese.

Annonse