Nasi Goreng med eller uten restemat

Nasi Goreng

Nasi Goreng

Indonesisk stekt ris er nydelig mat, og det aller beste er kanskje at du kan lage det av nesten hva som helst – flere grønnsaker, med eller uten kjøtt.

Basen for det hele er kokt og avkjølt basmatiris. Skal du ha ris til middag, koker du selvsagt en større porsjon så du kan kose deg med Nasi Goreng dagen etter. Denne oppskriften tar høyde for at du enten har rester å bruke, eller må steke kjøtt (hvis du vil ha kjøtt i). Vi har brukt alt fra kyllingstrimler til ferdigstekte svinekoteletter i biter, til omelettbiter, eggerøre, kokt skinke, bacon og helt uten kjøtt – og alt har vært godt. Det kan nok skyldes vår hjemmelagede krydderblanding, som brukes i denne oppskriften.

Dette stekes fort på sterk varme, så ha ingrediensene ferdig oppdelt og klart til bruk før du begynner stekingen.

I denne oppskriften bruker vi vår hjemmelagede Nasi Goreng krydderblanding.

Har du lest disse sakene?

Print Recipe
Nasi Goreng
Indonesisk stekt ris er veldig godt. Ekstra godt er det med sausen Ketjap manis til. Vanskelighetsgrad: Enkel
Nasi Goreng
Stemmer: 0
Vurdering: 0
Deg:
Gi din vurdering!
Kjøkken Indonesisk
Nøkkelord ris
Forberedelser 15 minutter
Koke/steketid 15-20 minutter
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Stekt ris
Garnityr
Kjøkken Indonesisk
Nøkkelord ris
Forberedelser 15 minutter
Koke/steketid 15-20 minutter
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Stekt ris
Garnityr
Nasi Goreng
Stemmer: 0
Vurdering: 0
Deg:
Gi din vurdering!
Instruksjoner
 1. Ha olje i varm wokpanne eller stor, dyp stekepanne. Stek risen på sterk varme. Den skal bli litt gyllen (bare litt!). Har du en liten panne, stek i omganger og hell risen over på et fat eller liknende.
 2. Stek løk til den er blank og myk.
 3. Har du ferskt kjøtt, skal det strimles eller deles i biter (munnfuller) og stekes nå i ca. et minutt på sterk varme. OBS: Har du rester av kjøtt, skal det i litt senere.
 4. Ha i grønnsakene unntatt vårløken, og stek disse.
 5. Ha risen tilbake i pannen, og strø over Nasi Goreng kryddermiks. Bland.
 6. Skyv ingrediensene til sidene av pannen så du får et rom i midten der du heller i sammenvispede egg. Rør godt, det skal bli omtrent som eggerøre.
  Nasi Goreng
 7. Bland alt sammen, og strø over vårløk når alt er stekt.
 8. Hell over ca. 2 ss Ketjap Manis, og rør raskt om. Risblandingen skal ikke bli våt!
 9. Smak! Krydre eventuelt med mer Nasi Goreng kryddermiks, og eventuelt salt og pepper. Pynt med hakket fersk koriander hvis du har, og server straks.
Notater

Grønnsaker: Det du liker, kan brukes. Hakket rød paprika, grønne erter eller grønne bønner for eksempel. Broccoli eller blomkål fungerer også. Har du rester av grønnsaker du vil bruke opp, has de i mot slutten (etter eggene). Bruker du ikke kjøtt, kan du øke mengden grønnsaker.

Retten kan bli så dyr/billig du vil, avhengig av om du har rester og hvilke ingredienser du velger.

Tips: Eggene forsvinner lett på denne måten, i småbiter. Ofte serveres Nasi Goreng med stekt egg på toppen. Vi pleier ofte å steke eggene for seg, som eggerøre, og blande inn på slutten. Da får du større biter av egg (og det ser litt penere ut). Vil du ikke bruke egg, øker du mengden kjøtt eller grønnsaker.

Proteiner/kjøtt: På bildet er det brukt rester av stekte svinekoteletter i biter. Reker er kjempegodt. Kylling i strimler, biffstrimler, soya, Quorn eller andre proteinkilder kan fint brukes. Er ingrediensen ferdig kokt/stekt, skal den has i etter eggene. Hvis det er rått, skal det stekes rett etter risen og løken.

Nok et tips: Synes du det er stressende fordi det skal stekes på høy varme (går fort), er det enkelt å steke alt i omganger. Da har du mer kontroll på hver enkelt ingrediens, og kan også steke på litt lavere varme. Så blander du bare alt til slutt.

Oppskrift på Nasi Goreng krydderblanding.

Annonse

Leave a comment