Nasi Goreng
Indonesisk stekt ris er veldig godt. Ekstra godt er det med sausen Ketjap manis til. Vanskelighetsgrad: Enkel
Porsjoner Forberedelser
4porsjoner 15minutter
Koke/steketid
15-20minutter
Porsjoner Forberedelser
4porsjoner 15minutter
Koke/steketid
15-20minutter
Ingredienser
Stekt ris
Garnityr
Instruksjoner
  1. Ha olje i varm wokpanne eller stor, dyp stekepanne. Stek risen på sterk varme. Den skal bli litt gyllen (bare litt!). Har du en liten panne, stek i omganger og hell risen over på et fat eller liknende.
  2. Stek løk til den er blank og myk.
  3. Har du ferskt kjøtt, skal det strimles eller deles i biter (munnfuller) og stekes nå i ca. et minutt på sterk varme. OBS: Har du rester av kjøtt, skal det i litt senere.
  4. Ha i grønnsakene unntatt vårløken, og stek disse.
  5. Ha risen tilbake i pannen, og strø over Nasi Goreng kryddermiks. Bland.
  6. Skyv ingrediensene til sidene av pannen så du får et rom i midten der du heller i sammenvispede egg. Rør godt, det skal bli omtrent som eggerøre.
  7. Bland alt sammen, og strø over vårløk når alt er stekt.
  8. Hell over ca. 2 ss Ketjap Manis, og rør raskt om. Risblandingen skal ikke bli våt!
  9. Smak! Krydre eventuelt med mer Nasi Goreng kryddermiks, og eventuelt salt og pepper. Pynt med hakket fersk koriander hvis du har, og server straks.
Notater

Grønnsaker: Det du liker, kan brukes. Hakket rød paprika, grønne erter eller grønne bønner for eksempel. Broccoli eller blomkål fungerer også. Har du rester av grønnsaker du vil bruke opp, has de i mot slutten (etter eggene). Bruker du ikke kjøtt, kan du øke mengden grønnsaker.

Retten kan bli så dyr/billig du vil, avhengig av om du har rester og hvilke ingredienser du velger.

Tips: Eggene forsvinner lett på denne måten, i småbiter. Ofte serveres Nasi Goreng med stekt egg på toppen. Vi pleier ofte å steke eggene for seg, som eggerøre, og blande inn på slutten. Da får du større biter av egg (og det ser litt penere ut). Vil du ikke bruke egg, øker du mengden kjøtt eller grønnsaker.

Proteiner/kjøtt: På bildet er det brukt rester av stekte svinekoteletter i biter. Reker er kjempegodt. Kylling i strimler, biffstrimler, soya, Quorn eller andre proteinkilder kan fint brukes. Er ingrediensen ferdig kokt/stekt, skal den has i etter eggene. Hvis det er rått, skal det stekes rett etter risen og løken.

Nok et tips: Synes du det er stressende fordi det skal stekes på høy varme (går fort), er det enkelt å steke alt i omganger. Da har du mer kontroll på hver enkelt ingrediens, og kan også steke på litt lavere varme. Så blander du bare alt til slutt.

Oppskrift på Nasi Goreng krydderblanding.

Har du lest disse sakene?