Solbærsyltetøy

Modne solbær
Heldig er den som har solbær i hagen!

Solbærsyltetøy er både friskt og godt, og denne oppskriften er perfekt for deg som liker litt mindre søtt syltetøy. Du kan øke sukkermengden hvis du vil. Solbærsyltetøy er nydelig på toast og rundstykker, og kan brukes som kakefyll, til ostefatet eller på pannekaker.

Print Recipe
Solbærsyltetøy
Oppskriften er til små norgesglass.
Modne solbær
Stemmer: 0
Vurdering: 0
Deg:
Gi din vurdering!
Kjøkken Norsk, Tradisjonsmat
Nøkkelord syltetøy
Porsjoner
glass
Ingredienser
Kjøkken Norsk, Tradisjonsmat
Nøkkelord syltetøy
Porsjoner
glass
Ingredienser
Modne solbær
Stemmer: 0
Vurdering: 0
Deg:
Gi din vurdering!
Instruksjoner
  1. Ha rensede, godt modne bær og vann i en stor kjele. La det koke langsomt opp. Det skal koke i ca. 10 minutter.
  2. Ta kjelen av platen, og rør inn sukkeret til det er helt oppløst.
  3. Gi det et oppkok. La det koke i ca. 30 minutter til på middels varme hvis du har veldig modne bær, hvis ikke klarer du deg med ca. 20 minutters koketid. Skum av underveis hvis nødvendig.
  4. For at syltetøyet skal sette seg, kokes det nå på sterk varme i ca. 15 minutter under omrøring. Bruk gjerne termometer. Temperaturen skal være 110 grader, da blir syltetøyet tykt nok.
  5. Imens setter du nyvaskede syltetøyglass i ovnen på 120 grader i 15 minutter. La syltetøyet bli litt avkjølt før du heller det over på glass.
  6. Glassene skal fylles helt opp til kanten, så det ikke er luft mellom syltetøyet og lokket. Tørk av kantene på glassene med en ren klut.
  7. Skru lokket på, snu glassene opp/ned og la syltetøyet avkjøles. Sjekk at glassene er godt skrudd igjen før du setter dem mørkt og kjølig.
Notater

Overmodne bær kan gi et litt tynt syltetøy, da bærene inneholder noe mindre pektin. Du kan motvirke dette ved å bruke litt mindre vann. Godt modne solbær er veldig søte i seg selv, synes jeg - så jeg foretrekker å bruke det for smakens skyld. Husk at syltetøyet tykner når det blir avkjølet. 

Bruker du større mengder bær, kan det være lurt å dele porsjonen i to kjeler, for å være sikker på å få bærene gjennomkokt på kortest mulig tid.

Har du lest disse sakene?

Annonse