Sennep fra Tyskland

Det er i utlandet du finner den beste sennepen

Utvalget av sennep i norske butikker er til å gråte av. Og det er ikke fordi sennepen er for sterk.

Senfmühle Kleinhettstedt Premiumsenf

Kunst- & Senfmühle Kleinhettstedt fra Thüringen lager en Premiumsenf – den kan ikke anbefales varmt nok.

– Liker dere sennep? spurte en venn av oss som skulle sende en pakke fra Tyskland før jul.

– Ja! Så sterk som mulig, svarte vi.

I posten kom en krukke Premiumsenf fra Kunst- & Senfmühle Kleinhettstedt i Thüringen i Tyskland. Det er en lokal produsent, kunne vår venn stolt fortelle.

Sennepskrukken ble tom for fort. Denne sennepen er stenmalt, et skikkelig håndverksprodukt. Den er en grov type som balanserer perfekt mellom sterk, syrlig og søt. Liker du Colman’s Mustard fra Norwich i England, vil du antakelig synes denne er god. Men den er altså ikke fullt så sterk, men har mye smak og fungerer derfor bedre til mildere påleggstyper enn Colman’s. Premiumsenf er nydelig sammen med røkt skinke og annen kjøttmat.

Jeg bestile fra Amazons tyske hjemmeside [lenke til produktet] og prisen var hyggelige €6.50 per krukke (270 ml) for Premiumsenf. Samtidig passet jeg på å bestille en krukke av den søte typen. Senfmühle Kleinhettstedt lager både ølsennep (Biersenf), currysennep, kryddersennep, hvitløksennep og en rekke andre typer. Jeg har ikke kjøpt og smakt meg gjennom disse ennå. Disse får du også hos Amazon.de.

Sennepen produseres med tradisjonelle metoder, der slipestenene roterer med en hastighet på kun 55 omdreininger i minuttet. Dette mener produsenten gjør at smak og ingredienser bevares på best mulig måte.

Kunst- & Senfmühle Kleinhettstedt Premiumsenf
Innhold: Vann, sennepsfrø, sukker, salt, krydder. Ingen konserveringsmidler.
Produsentens hjemmeside

Forsendelse av tunge sennepskrukker er naturligvis ikke gratis, men over en liter sennep (4 krukker totalt) + porto kostet € 52.95.

Er du i Tyskland kan du ta turen innom møllen, åpningstider og informasjon finner du på hjemmesiden.

 

Har du lest disse sakene?

Annonse

Leave a comment