Dyrk massevis av poteter i høyden!

Poteter på liten plass

Har du ikke stor vil­la­hage, er det kan­skje snaut med plass til å dyrke poteter. Mange kjøper der­for potet­pot­ter og får en fin, liten avling i dem. Men her har vi kom­met over et genialt triks som du kan få til på under kvadrat­meteren, rett på gressplenflekken!

Poteter dyrket i høyden
Noe så smart — her utnyttes plassen mak­si­malt! (Foto: skjermdump)

Når man ikke har meter på meter med hage, gjelder det å være kreativ. Det har folkene i YouTube-kanalen Wilder­stead vist til fulle med sine potet-tårn.

Ved hjelp av halm, kompost/jord, gjød­sel og trådg­jerde, strips og påler slått ned i jor­da, får de en stor avling poteter. I til­legg er det enkelt å høste potetene om høsten. Klipp av stripsene, legg hele sylin­deren med poteter på bakken, og du plukker fram potetene uten å grave.

Vi har lyst til å prøve denne meto­den selv, og den eneste ulem­pen vi kan se, er at den krev­er litt hyp­pigere van­ning enn ved tradis­jonell dyrk­ing. Til gjeng­jeld er det mange fordeler:

  • Det tar liten plass
  • Du slip­per å hyppe jord over potetene
  • Net­ting og stolpe brukes om igjen neste år, og kan også flyttes
  • Du slip­per slit­som grav­ing og forarbeid

 

Se videoen her:

[su_youtube url=“https://youtu.be/R833pkaDBSY” title=“Poteter i høyden!”]

I kom­mentaren under videoen hos YouTube er det instruk­sjon­er om hvor­dan du går fram.

Da gjelder det bare å han­dle inn set­tepoteter og legge dem til gro­ing. Ikke bruk poteter fra butikken, de kan ha syk­dom­mer du får med deg til hagen. Kjøp ser­ti­fis­erte set­tepoteter fra Felleskjøpet, Hage­glede, Plan­tas­jen eller Nor­gro (store kvan­ta, spleis med noen) eller  lokale hage­sen­tre men skynd deg, det beg­yn­ner å bli utsol­gt (Plukk­selv er tomme).

Hva tror du, er dette smart? Kunne du tenke deg å prøve denne meto­den i sommer?