Glutenfrie rundstykker til tur og niste

Glutenfritt og lavkarbo

Disse saftige rund­stykkene røres sam­men og trenger ikke hev­ing. Per­fekt når du har dårlig tid!

Rundstykker med egg og ost

Glem hev­ing og hvetemel som gir rabalder i magen, disse rund­stykkene er enkle og raske å lage. Jeg laget dem før vi dro på fjel­let en gang, veldig pop­ulær tur­mat. Godt med sala­mi eller annet salt pålegg på, det er mye smak i dem så de tåler litt kraftig pålegg. Jeg er veldig glad i ost, så jeg bruk­te rid­derost på mine. Jeg tåler gluten selv, men lik­te godt smak­en på disse rundstykkene.

Forsiktig med å doble porsjonen

Jeg har forsøkt å doble denne opp­skriften, men det fungerte ikke så godt. De sprakk. Jeg har ikke forsøkt å lage dobbel porsjon siden, så jeg kan ennå ikke si sikkert hva som gikk galt. I mel­lomti­den må du nok basere deg på at det blir bare 8 rund­stykker av denne porsjonen.

Jeg bruk­er van­lig rømme, og kan ikke garan­tere at resul­tatet blir like ok med let­trømme eller Drøm­melett. Opp­dater­er opp­skriften når jeg har prøvd, for jeg har blitt begeistret for Drøm­melett.

rundstykker med ost og egg
Skriv ut Pin
4.50 fra 2 stemmer

Glutenfrie rundstykker med ost og egg

Disse rund­stykkene uten hvetemel skal ikke heves, røra skal rett i ovnen. Herlig turmat!
Kat­e­gori Brød og rundstykker
Kjøkken Gluten­fritt, Sunt
Stikko­rd lavkar­bo, rundstykker
For­bere­delser 10 min­ut­ter
Koketid 25 min­ut­ter
Total tid 35 min­ut­ter
Porsjon­er 8 rund­stykker

Utstyr

 • 1 stor bolle
 • 1 liten bolle
 • 1 sleiv
 • Bakepa­pir

Ingredienser:

Slik gjør du:
 

 • Sett ovnen på 180 grad­er, over- og undervarme.
 • Knekk tre egg i en stor bolle og visp lett sam­men. Rør inn rømme og vann.
 • Mal sol­sikkek­jern­er og sesam­frø i en blender eller kjøkkenmaskin.
 • Bland man­delmel, fiber­husk, havrek­li, salt og bakepul­ver sam­men i en liten bolle og bland så dette i bollen med det våte. 
 • Riv 100g ost (Norve­g­ia eller Syn­nøve Gård­sost) gjerne i food proces­sor, og ha i til slutt. Rør til du har en deig.
  deig glutenfrie rundstykker
 • Dekk en bake­plate med bakepapir.
 • Ta deigen ut av bollen og del den i 8 like emn­er, trill disse ut omtrent som hvete­boller i fasong på bakepa­piret. Legg dem i for­band (se foto) så de får god avstand.
  rundstykker i forband
 • Stekes midt i ovnen på 180 grad­er i 25 minutter.
 • Fly­tt rund­stykkene over på rist så de får avkjøle seg. Smak­er godt nys­tek­te, men er også ok i mat­pakken dagen etter!
  stekte rundstykker

Tips

OBS at du ikke kan bytte ut havrek­li med kruskak­li, da kruskak­li er laget av hvete som innehold­er gluten!
Har du prøvd opp­skriften?Nevn @Spiselig eller tag #Spiselig på Instagram 🙂