Nasi Goreng med eller uten restemat

Nasi Goreng indonesisk ris
Nasi Goreng

Indone­sisk stekt ris er nydelig mat, og det aller beste er kan­skje at du kan lage det av nesten hva som helst — flere grønnsak­er, med eller uten kjøtt.

Basen for det hele er kokt og avkjølt bas­matiris [lær å koke per­fekt ris her]. Skal du ha ris til mid­dag, kok­er du selvsagt en større porsjon så du kan kose deg med Nasi Goreng dagen etter. Denne opp­skriften tar høyde for at du enten har rester å bruke, eller må steke kjøtt (hvis du vil ha kjøtt i). Vi har brukt alt fra kyllingstrim­ler til fer­dig­stek­te svinekotelet­ter i biter, til omelet­tbiter, eggerøre, kokt skinke, bacon og helt uten kjøtt — og alt har vært godt. I denne opp­skriften bruk­er vi vår hjem­me­lagede Nasi Goreng kry­d­derb­land­ing.

Dette stekes fort på sterk varme, så ha ingre­di­ensene fer­dig oppdelt og klart til bruk før du beg­yn­ner stekingen.

Nasi Goreng - stekt ris med ketjap manis
Skriv ut Pin
5 fra 2 stemmer

Nasi Goreng

Indone­sisk stekt ris er veldig godt. Ekstra godt er det med sausen Ket­jap man­is til.
Kat­e­gori Hov­e­drett, Vegetarisk
Kjøkken Indone­sisk
Stikko­rd ris
For­bere­delser 15 min­ut­ter
Koketid 15 min­ut­ter
Total tid 30 min­ut­ter
Porsjon­er 4 porsjon­er

Ingredienser:

Stekt ris

Garnityr

Slik gjør du:
 

 • Ha olje i varm wok­panne eller stor, dyp stekepanne. Stek risen på sterk varme. Den skal bli litt gyllen (bare litt!). Har du en liten panne, stek i omganger og hell risen over på et fat eller liknende.
 • Stek løk til den er blank og myk.
 • Har du fer­skt kjøtt, skal det strim­les eller deles i biter (munn­fuller) og stekes nå i ca. et min­utt på sterk varme. OBS: Har du rester av kjøtt, skal det i litt senere.
 • Ha i grønnsak­ene unntatt vår­løken, og stek disse.
 • Ha risen tilbake i pan­nen, og strø over Nasi Goreng kry­d­der­miks. Bland.
 • Skyv ingre­di­ensene til sidene av pan­nen så du får et rom i midten der du heller i sam­men­vis­pede egg. Rør godt, det skal bli omtrent som eggerøre.
  Nasi Goreng - stekt ris
 • Bland alt sam­men, og strø over vår­løk når alt er stekt.
 • Hell over ca. 2 ss Ket­jap Man­is, og rør raskt om. Ris­b­landin­gen skal ikke bli våt!
 • Smak! Kry­dre eventuelt med mer Nasi Goreng kry­d­der­miks, og eventuelt salt og pep­per. Pynt med hakket fer­sk korian­der hvis du har, og serv­er straks.

Tips

Grønnsak­er: Det du lik­er, kan brukes. Hakket rød papri­ka, grønne ert­er eller grønne bøn­ner for eksem­pel. Broc­coli eller blomkål fun­ger­er også. Har du rester av grønnsak­er du vil bruke opp, has de i mot slut­ten (etter eggene). Bruk­er du ikke kjøtt, kan du øke meng­den grønnsak­er. Ret­ten kan bli så dyr/billig du vil, avhengig av om du har rester og hvilke ingre­di­enser du velger.
Tips: Eggene forsvin­ner lett på denne måten, i småbiter. Ofte serveres Nasi Goreng med stekt egg på top­pen. Vi pleier ofte å steke eggene for seg, som eggerøre, og blande inn på slut­ten. Da får du større biter av egg (og det ser litt penere ut). Vil du ikke bruke egg, øker du meng­den kjøtt eller grønnsak­er. Proteiner/kjøtt: På bildet er det brukt rester av stek­te svinekotelet­ter i biter. Rek­er er kjem­pe­godt. Kylling i strim­ler, biff­strim­ler, soya, Quorn eller andre pro­teinkilder kan fint brukes. Er ingre­di­ensen fer­dig kokt/stekt, skal den has i etter eggene. Hvis det er rått, skal det stekes rett etter risen og løken. Nok et tips: Synes du det er stressende for­di det skal stekes på høy varme (går fort), er det enkelt å steke alt i omganger. Da har du mer kon­troll på hver enkelt ingre­di­ens, og kan også steke på litt lavere varme. Så bland­er du bare alt til slutt.
Opp­skrift på Nasi Goreng kry­d­derb­land­ing.
Finner du ikke Ket­jap man­is (Con­imex) i butikken? Oluf Lorentzen har den. Jeg kan anbe­fale den. En flaske var­er i lang tid!
Har du prøvd opp­skriften?Nevn @Spiselig eller tag #Spiselig på Instagram 🙂

Næringsinnhold

Porsjon: 100gKalo­ri­er: 91kcal (5%)Kar­bo­hy­drater: 11g (4%)Pro­tein: 4.7g (9%)Fett: 2.9g (4%)Met­tet fett: 0.4g (3%)Salt: 0.97g (65%)Kost­fiber: 0.9g (4%)Sukker: 1.4g (2%)