Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Enkel og saftig eplekake i brødform

Eplekake i brødform En saftig og utrolig god eplekake, som ikke er for søt.
Eplekake i brødform

En saftig og utrolig god eplekake, som ikke er for søt.

Dette er en saftig og enkel eplekake du lager på en drøy time. Tigg epler av naboen med bug­nende epletrær hvis du ikke har selv. (PS: Gid­der du ikke lage kake? Prøv eple­muffins!)

Print Recipe
Enkel og saftig eplekake i brødform
Dobler du opp­skriften, kan du lage to kak­er sam­tidig. Det løn­ner seg, den forsvin­ner fort! Vanske­lighets­grad: Enkel
Eplekake i brødform
Stem­mer: 7
Vur­der­ing: 3.71
Deg:
Gi din vurdering! 
Matrett Kak­er
Nøkkelord eplekake, epler, kake
For­bere­delser 15–20 min­ut­ter
Koke/steketid 35–45 min­ut­ter
Porsjon­er
kake, ca. 12 skiv­er
Ingre­di­enser
Kak­erøren
Pynt (top­ping)
Matrett Kak­er
Nøkkelord eplekake, epler, kake
For­bere­delser 15–20 min­ut­ter
Koke/steketid 35–45 min­ut­ter
Porsjon­er
kake, ca. 12 skiv­er
Ingre­di­enser
Kak­erøren
Pynt (top­ping)
Eplekake i brødform
Stem­mer: 7
Vur­der­ing: 3.71
Deg:
Gi din vurdering! 
Instruk­sjon­er
 1. Sett ovnen på 180 grad­er. Rør sam­men mel og bakepul­ver i en stor bolle. Kna inn biter av romtem­per­ert smør til du får en kon­sis­tens omtrent som brødsmuler. Her er det raskt og lettvint å bruke kjøkken­maskin hvis du har.
  Smør og mel smuldres opp.
 2. Ha i sukker, salt og kanel, bland godt. (Du kan gjøre dette trin­net også i kjøkken­mask­i­nen. Deretter heller du alt tilbake i bollen).
 3. Pisk egg sam­men i en skål. Rør inn eggene i smule­b­landin­gen til du har en jevn og klis­sete røre.
 4. Skrell eplene. Del dem i to, legg til side et halvt eple til pynt. Del resten av eplene i biter, omtrent på stør­relse med terninger. Vend inn eplebitene i røren. Ikke rør for mye.
  Røren med epler i.
 5. Smør og kle en brød­form med bakepa­pir. Smøret er for å holde bakepa­piret på plass.
 6. Hell i røren. Den er veldig sklis­sete, bruk slikke­pott. Fordel røren i for­men så godt du kan.
  Røre i form med bakepapir
 7. Det halve eplet du har spart på, skjæres i tynne skiv­er. Legg skivene som en bred stripe på kak­en. Hakk opp pecan-nøt­tene, og strø dem over epleskivene. Strø over 1 ss demer­ara­sukker til slutt.
  Ferdig pyntet, klar for ovnen.
 8. Stek kak­en i midten av ovnen ved 180 grad­er i 35–45 min­ut­ter. Ta ut kak­en og sjekk om den er fer­dig­stekt: Den skal være fast på top­pen, gyl­len­brun og det skal ikke følge med dei­grester hvis du stikker en tynn pinne i den.
 9. La kak­en hvile i for­men i ca. 10 min­ut­ter. Deretter har du den over på rist, og lar den avkjøle. Skjæres opp i tom­meltykke skiv­er.
  Ferdig eplekake i form.
Notater

For­men jeg bruk­te er fra Höganäs og måler ca. 12 x 22,5 x 6 cm. Du kan bruke en van­lig brød­form. Erstat­ninger: Du kan erstat­te rør­sukker og demer­ara­sukker med annet sukker hvis du ikke har dette. Men det gir en fyldigere smak. Pecan-nøt­tene kan sløyfes, men tåler du nøt­ter er det utrolig godt! Du kan fint bruke flere pecan-nøt­ter, og strø over hele kak­en. Sukker-og nøt­te­laget til pynt kan droppes, men det gir en mer sprø og karamel­lis­ert top­ping som er veldig godt mot den myke kak­en. Du kan droppe den halve ts med salt hvis du må passe på saltin­ntaket. Opp­skriften er en vari­ant av Mary Berrys Loaf Cake with apple and cin­na­mon. Hun bruk­er færre epler, mel tilsatt hevemid­del, og i til­legg pensler hun kak­en når den er stekt med aprikos-syl­tetøy. Det gjør den ekstra klis­sete, men ser lekkert ut. Da må du varme opp og sile syl­tetøyet, og pensle på. Hun bruk­er dessuten ikke pecan-nøt­ter. Opp­be­var­ing: Kak­en er utrolig saftig. Hold den langt unna plas­t­pose o.l. til den er helt avkjølt. Legg den gjerne i en kake­boks hvis du klar­er å la være å spise den opp.

God appetitt!