Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Enkle og gode pannekaker til dessert

Stekte pannekaker Stekte pannekaker er enkelt og godt.

Som per­fekt avs­lut­ning etter suppe, eller kan­skje som dessert? Pan­nekak­er er alltid godt, og syl­tetøy eller sukker vel­ger du selv.

Stekte pannekaker

Stek­te pan­nekak­er er enkelt og godt.

Print Recipe
Enkle og gode pan­nekak­er til dessert
Det spiller ingen rolle om man er ung eller gam­mel, pan­nekak­er er alltid pop­ulært. Opp­skriften gir ca 10 pan­nekak­er.
Stekte pannekaker
Stem­mer: 0
Vur­der­ing: 0
Deg:
Gi din vurdering! 
Matrett Dessert
Kjøkken Hverdags­mat, Norsk
For­bere­delser 5 min­ut­ter
Koke/steketid 20 min­ut­ter
Ven­tetid 30 min­ut­ter
Porsjon­er
pan­nekak­er
Ingre­di­enser
Matrett Dessert
Kjøkken Hverdags­mat, Norsk
For­bere­delser 5 min­ut­ter
Koke/steketid 20 min­ut­ter
Ven­tetid 30 min­ut­ter
Porsjon­er
pan­nekak­er
Ingre­di­enser
Stekte pannekaker
Stem­mer: 0
Vur­der­ing: 0
Deg:
Gi din vurdering! 
Instruk­sjon­er
 1. Bruk en bolle som rom­mer 2–3 liter og en god visp. Visp eggene sam­men, ha i halv­parten av melken, ha i saltet og sikt inn hvetemelet. Visp godt og hardt til du får en jevn, klumpe­fri røre.
 2. Tilsett resten av melken, ha i sukker og la røren svelle 20–30 min­ut­ter. Rør av og til (melet synker til bun­nen av bollen).
 3. Smelt meieris­mør i en liten kjele og visp inn i røren.
 4. Ha litt meieris­mør i en stekepanne på mid­dels varme, gjerne en non-stick pan­nekakepanne med lave kan­ter som gjør pan­nekak­ene let­tere å vende.
 5. Når smøret er smeltet, rør­er du om i røren og øser opp i under­kant av en dl røre som du heller i pan­nen. Vend litt på pan­nen med små roterende beveg­elser så røren dekker bun­nen og blir jevn.
 6. Nå er det bare å vente et par min­ut­ter til over­si­den av pan­nekak­en har stivnet. Med en stekespade sjekker du at under­si­den er gyl­len­brun. Stikk stekespaden godt under pan­nekak­en og snu den så den andre siden stekes.
 7. Det går raskere å steke den andre siden, så pass på at pan­nekak­en ikke blir brent.
  Pannekake i stekepanne
 8. Stikk stekespaden under og litt til siden for midten av pan­nekak­en, og brett den ene siden over den andre så du får en halv, bret­tet pan­nekake. Gjen­ta, og du har en kvart, bret­tet pan­nekake som du løfter ut og leg­ger på et opp­varmet fat, tallerken eller form.
 9. Til hverdags­bruk sta­bler jeg bare pan­nekak­ene løselig i en haug (og noen ganger bret­ter jeg bare i to når jeg er utålmodig).
  Stekte pannekaker
Notater

Pan­nekak­er er ikke slanke­mat, og jeg bruk­er smør både i røren og når jeg stek­er, jeg lik­er smak­en av litt smør i hver pan­nekake. Jeg bruk­er også helmelk, lettmelk gir ikke et like godt resul­tat da lettmelk er mest vann.

Selv om pan­nekak­er er raskt å steke, går det med litt tid når du må steke mange. Ikke stress selv om du har dårlig tid og bruk for hard varme, og la røren hvile den tiden den trenger før du stek­er. 20–30 min­ut­ter hvile er fint, da tykn­er den til rik­tig kon­sis­tens. Mel har det med å synke til bun­nen av bollen, så rør om før du heller opp en ny øse med røre. Jeg har aldri opplevd at denne røren har blitt for tykk, men hvis den blir det, kan du spe det ut med litt mer helmelk.

Blåbær- eller jord­bær­syl­tetøy er snad­der. Selv spis­er jeg dem til erte­suppe. Det skyldes beste­mor, som serverte pan­nekak­er med et tynt lag sukker ved siden av god og salt erte­suppe. Ja, det er litt klønete med to tallerkn­er foran seg, men det er veldig godt med søtt og salt og røkt på en gang. Den siste pan­nekak­en spis­er jeg med jprd­bær­syl­tetøy som dessert når sup­pen er spist opp. Anbefales!

Denne røren kan også brukes til lap­per. Da bruk­er du bare en stor ss røre pr stykk, og stek­er akku­rat som pan­nekak­er. Lap­per er pene i en sta­bel med friske bær og syl­tetøy til.

Har du sett opp­skriften på ertesuppe?


Legg gjerne inn en kommentar