Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Nasi Goreng med eller uten restemat

Nasi Goreng
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Indone­sisk stekt ris er nydelig mat, og det aller beste er kan­skje at du kan lage det av nesten hva som helst — flere grønnsak­er, med eller uten kjøtt.

Basen for det hele er kokt og avkjølt bas­matiris [lær å koke per­fekt ris her]. Skal du ha ris til mid­dag, kok­er du selvsagt en større porsjon så du kan kose deg med Nasi Goreng dagen etter. Denne opp­skriften tar høyde for at du enten har rester å bruke, eller må steke kjøtt (hvis du vil ha kjøtt i). Vi har brukt alt fra kyllingstrim­ler til fer­dig­stek­te svinekotelet­ter i biter, til omelet­tbiter, eggerøre, kokt skinke, bacon og helt uten kjøtt — og alt har vært godt. I denne opp­skriften bruk­er vi vår hjem­me­lagede Nasi Goreng kry­d­derb­land­ing.

Dette stekes fort på sterk varme, så ha ingre­di­ensene fer­dig oppdelt og klart til bruk før du beg­yn­ner stekingen.

Print Recipe
Nasi Goreng
Indone­sisk stekt ris er veldig godt. Ekstra godt er det med sausen Ket­jap man­is til. Vanske­lighets­grad: Enkel
Nasi Goreng
Stem­mer: 1
Vur­der­ing: 5
Deg:
Gi din vurdering! 
Kjøkken Indone­sisk
Nøkkelord ris
For­bere­delser 15 min­ut­ter
Koke/steketid 15–20 min­ut­ter
Porsjon­er
porsjon­er
Ingre­di­enser
Stekt ris
Gar­ni­tyr
Kjøkken Indone­sisk
Nøkkelord ris
For­bere­delser 15 min­ut­ter
Koke/steketid 15–20 min­ut­ter
Porsjon­er
porsjon­er
Ingre­di­enser
Stekt ris
Gar­ni­tyr
Nasi Goreng
Stem­mer: 1
Vur­der­ing: 5
Deg:
Gi din vurdering! 
Instruk­sjon­er
 1. Ha olje i varm wok­panne eller stor, dyp stekepanne. Stek risen på sterk varme. Den skal bli litt gyllen (bare litt!). Har du en liten panne, stek i omganger og hell risen over på et fat eller lik­nende.
 2. Stek løk til den er blank og myk.
 3. Har du fer­skt kjøtt, skal det strim­les eller deles i biter (munn­fuller) og stekes nå i ca. et min­utt på sterk varme. OBS: Har du rester av kjøtt, skal det i litt senere.
 4. Ha i grønnsak­ene unntatt vår­løken, og stek disse.
 5. Ha risen tilbake i pan­nen, og strø over Nasi Goreng kry­d­der­miks. Bland.
 6. Skyv ingre­di­ensene til sidene av pan­nen så du får et rom i midten der du heller i sam­men­vis­pede egg. Rør godt, det skal bli omtrent som eggerøre.
  Nasi Goreng
 7. Bland alt sam­men, og strø over vår­løk når alt er stekt.
 8. Hell over ca. 2 ss Ket­jap Man­is, og rør raskt om. Ris­b­landin­gen skal ikke bli våt!
 9. Smak! Kry­dre eventuelt med mer Nasi Goreng kry­d­der­miks, og eventuelt salt og pep­per. Pynt med hakket fer­sk korian­der hvis du har, og serv­er straks.
Notater

Grønnsak­er: Det du lik­er, kan brukes. Hakket rød papri­ka, grønne ert­er eller grønne bøn­ner for eksem­pel. Broc­coli eller blomkål fun­ger­er også. Har du rester av grønnsak­er du vil bruke opp, has de i mot slut­ten (etter eggene). Bruk­er du ikke kjøtt, kan du øke meng­den grønnsak­er. Ret­ten kan bli så dyr/billig du vil, avhengig av om du har rester og hvilke ingre­di­enser du velger.

Tips: Eggene forsvin­ner lett på denne måten, i småbiter. Ofte serveres Nasi Goreng med stekt egg på top­pen. Vi pleier ofte å steke eggene for seg, som eggerøre, og blande inn på slut­ten. Da får du større biter av egg (og det ser litt penere ut). Vil du ikke bruke egg, øker du meng­den kjøtt eller grønnsak­er. Proteiner/kjøtt: På bildet er det brukt rester av stek­te svinekotelet­ter i biter. Rek­er er kjem­pe­godt. Kylling i strim­ler, biff­strim­ler, soya, Quorn eller andre pro­teinkilder kan fint brukes. Er ingre­di­ensen fer­dig kokt/stekt, skal den has i etter eggene. Hvis det er rått, skal det stekes rett etter risen og løken. Nok et tips: Synes du det er stressende for­di det skal stekes på høy varme (går fort), er det enkelt å steke alt i omganger. Da har du mer kon­troll på hver enkelt ingre­di­ens, og kan også steke på litt lavere varme. Så bland­er du bare alt til slutt.

Opp­skrift på Nasi Goreng kry­d­derb­land­ing.

Legg gjerne inn en kommentar