Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Perfekt eggerøre på noen minutter

En god eggerøre er saftig, myk og smelter på tun­gen, ikke kor­nete, trist og tørr. Trik­set er å behan­dle egg-blandin­gen så raskt som mulig, og når du først tør å sette koke­plat­en på fullt og være rask til å røre, har du fer­dig eggerøre på et blunk. 

Saftig og god eggerøre.

Les opp­skriften nøye før du starter, du har ikke tid til å stå og lese når du rør­er i pan­nen, så kjapt går det.

Og nei, en god eggerøre er ikke “slanke­mat” etter gam­meldags fet­thys­teri-syn­spunkt. Det skal brukes skikke­lig smør og melk for best mulig smak og resul­tat. Dette er søndags­frokost, super lun­sj eller herlig kveldsmat.

Opp­skriften er bereg­net til 2 per­son­er som spis­er eggerøre med speke­skinke og brød­skiv­er til, men kan fint dobles. Jeg reg­n­er 3 store egg per per­son. Skal du lage eggerøre av mer enn 9 egg til koldt­bord, julelun­sj eller slikt, ville jeg hatt røra i pan­nen i to omganger ellers skvulper det lett over (det går kjapt, sier jeg jo).

Tilbe­hør ord­ner du før du beg­yn­ner på eggerøra — skjær brødskiver/rundstykker, del tomater og agurk, legg opp skinke for eksem­pel. Scroll ned­er­st for flere tips.

Print Recipe
Per­fekt eggerøre på noen minutter
Ver­dens beste eggerøre? Meget mulig. Jeg lik­er min egen best. Og ingen lager eggerøre raskere når du har lært deg teknikken!
Stem­mer: 0
Vur­der­ing: 0
Deg:
Gi din vurdering! 
For­bere­delser 5 min­ut­ter
Koke/steketid 3–4 min­ut­ter
Porsjon­er
porsjon­er
Ingre­di­enser
For­bere­delser 5 min­ut­ter
Koke/steketid 3–4 min­ut­ter
Porsjon­er
porsjon­er
Ingre­di­enser
Stem­mer: 0
Vur­der­ing: 0
Deg:
Gi din vurdering! 
Instruk­sjon­er
 1. Kakk eggene i en bolle du har god plass til å røre i og som har en tynn kant som er grei å kakke egg mot, ca 3 liter stør­relse er gre­it.
 2. Hell i en skvett melk per egg, alt­så 6 etter grunnopp­skriften her. En skvett helles kjapt rett fra melkekar­ton­gen, du skvulper bare ut litt melk av pap­pen, det tilsvar­er omtrent en drøy spis­eskje i mengde.
 3. Jeg lik­er Mal­don­salt, og tar en klype mel­lom fin­grene som knus­es over blandin­gen, en klype per egg. Kvern over svart pep­per, om lag 8–10 drag med pep­perkver­na eller 0,5 ts i mengde.
 4. Fin­hakk gress­løk med kniv og ha i bollen eller klipp en bunt med saks over bollen. Mye gress­løk er godt.
 5. Sett en stor og litt dyp stekepanne og med slipp­be­legg (non-stick, Tefal etc) på pla­ta og skru pla­ta på nest høyeste innstill­ing. Ha i meieris­mør umid­del­bart. Finn fram en god stekespade (gjerne tre) eller slikke­pott som tåler varme.
 6. Mens smøret smelter, bruk­er du en gaffel, visp eller bal­longvisp og bland­er røra sam­men i bollen. Jeg pisker den kjapt og grundig, nok til at du ser at eggene er rørt godt sam­men med melken.
 7. Når smøret er smeltet og freser, heller du i egge­b­landin­gen i pan­nen. Bruk stekespaden til å trekke røra raskt fra kan­tene og inn mot midten/tvers over bun­nen av pan­na. Bruk kraft, du skal kjenne mot­stand fra bun­nen av stekepan­na når du gjør dette.
 8. Gå rundt hele pan­na sys­tem­a­tisk med stekespaden (f.eks med klok­ka) med raske beveg­elser, sørg for at du skyver blandin­gen vekk fra bun­nen av pan­na og at ikke noe røre lig­ger og stek­er for seg selv et sted. Røra skal ikke rekke å “feste seg” mot bun­nen av pan­nen.
 9. Etter et par min­ut­ter omtrent er det meste av røren sam­let og når den er i faste del­er med et litt vått/blankt utseende (som på bildet) uten å likne rå egg, trekker du stekepan­nen vekk fra var­men mens du fort­set­ter å fly­tte på røra.
 10. Sjekk at alt ser stekt ut; røra skal være sam­let og ikke tynt­fly­tende. Nå er røra fer­dig. Få den ut av pan­nen og hell over på opp­varmet tallerken eller fat hvis den skal serveres med en gang.
 11. Tilbe­høret kan være den svært tradis­jonelle røke­lak­sen, eller hva med litt deilig Stran­daskinke?
Notater

Usikker på om alle eggene er ferske? Bruk et glass, kopp eller liten bolle og knekk ett og ett egg i det før du heller det i den store bollen. Da øde­leg­ger du ikke mange egg ved å ha oppi ett dårlig egg mot slutten!

Får du panikk når var­men er høy i pan­nen og du ser at du ikke er kjapp nok? Trekk pan­nen vekk fra var­men, skru var­men ned og pust rolig. Da kan du røre mye sak­tere, og bruke lenger tid. Men du skal ikke stå og røre og hakke som det er kjøttdeig du dri­ver med, røra hold­er seg saftig for­di du ikke del­er den i “småbiter”.

Du kan bruke lettmelk i stedet for helmelk, men hold deg unna vann.

Både speke­skinke og røke­laks er godt tilbe­hør. Litt grønt ved siden av er godt, noen salat­blad­er, tomat­båter og skivet slangeagurk er godt uten å forstyrre smaks­bildet. Godt brød eller rund­stykker hør­er med.

Har du egg i huset, har du alltid lettvint og kjapp mat tilgjen­gelig hvis det kom­mer gjester — eggerøre, omelet­ter, quiche og annet snad­der er enkle ret­ter å lage.

 


Legg gjerne inn en kommentar

Vis
Del på Facebook
Del på Twitter
Pin til Pinterest
Del på Reddit
Skjul