Pannestekt toast med ost og skinke

Gammelt brød blir bedre enn nytt

Varm toast med smeltet ost og skinke? Denne toast­vari­anten er super­god til frokost eller lun­sj, det er langt­fra sunt men å, så godt!

Toast i stekepanne

Ikke minst: Du blir kvitt gam­melt eller tørt brød/loff.

Finnes det noe bedre enn smeltet ost? (Ja, muli­gens bacon, men det er en annen sak).

Ved å vende toast i egg og melk får du en helt spe­siell myk, saftig og sprø opplevelse. Har du ikke prøvd pannestekt toast, er det på tide. Bruk gjerne gammel/tørt loff eller brød, Pågens Jät­te­fran­s­ka loff er per­fekt til for­målet, men det aller meste fungerer.

Takk romerne

French toast (arme rid­dere) med sukker (og kanel) er ikke fran­sk, det var romerne som fant på å steke gam­melt brød etter å ha vendt skiv­er i melk og egg, og kalte det Pan dul­cis. Men glem sukker og kanel, det er best med ost og skinke.

Du kan variere toas­t­en med forskjel­lige kry­d­der, late som det er piz­zadag med pep­per­oni i stedet for skinke og drysse over litt oregano og cayen­nepep­per, spise toas­t­en med litt ketchup (min favoritt) eller chilisaus, alt som er «usunt» men godt er lov her. Nevnte jeg masse smør?

pannestekt
Skriv ut Pin
0 stem­mer

Pannestekt toast med ost og skinke

Toast er ‘Com­fort food’ så godt som noe, med smeltet ost og skinke.
Kat­e­gori Frokost
Kjøkken Romer­sk
Stikko­rd ost, toast
For­bere­delser 5 min­ut­ter
Koketid 5 min­ut­ter
Total tid 10 min­ut­ter
Porsjon­er 2 toast

Ingredienser:

Slik gjør du:
 

 • Kakk egget i en dyp skål/tallerken og rør med en gaffel. Bland i melk, ca. 1.5 ss.
 • Kry­dre med litt salt og nykver­net pep­per. Pisk med gaffel så du har en ensartet blanding.
 • Legg skinke og osteskiv­er lagvis på to av loff­skivene, skinken med ost over og under. Prøv å hold pålegget innen­for kantene.
 • Legg en skive oppå, så du har to loff­skiv­er med pålegg i midten. Gjør det samme med den neste toasten.
 • Ta en non­stick-stekepanne og sett den på over mid­dels varme. Ha i smør.
 • Når smøret er smeltet (og pan­na varm nok), hold­er du toas­t­en i kan­tene mel­lom hen­dene og dyp­per raskt skivene i egg- og melke­b­landin­gen. Sørg for at begge sider og kan­tene blir fuk­tet. (Ja, du blir klinete på fingrene)
  egg og melk til toast
 • Legg toas­t­en rett i stekepan­na, og vend neste toast i egg/melk på samme vis før den også havn­er i panna.
 • La toas­t­en steke seg gyllen et par min­ut­ter, før du snur den for­sik­tig med en stekespade. Den er fer­dig når osten såvidt er smeltet og over­fla­ta gyl­len­stekt (se bildet). Juster med mer smør under stek­ing hvis nødvendig.
  toast stekt i panne
 • Serveres umid­del­bart.

Tips

Jeg bruk­er masse ost. Dessverre er det en grense for hvor mye ost det er mulig å bruke, hvis osten skal rekke å smelte uten at toas­t­en blir for mye stekt. Prøv deg fram på egen risiko hvis du synes 4 skiv­er ost er litt snaut, og demp var­men i panna.
Bruk­er du fer­digskivet ost, er de tykkere enn mine høvel­skårne skiv­er. Da er det nok passe med 2–3 skiv­er per toast.
Skal du lage mer enn to toast, må du doble egg- og melke­b­landin­gen. Noen loff­skiv­er sug­er mer væske enn andre, da lager du mer av egg- og melkeblandingen.
Jeg spis­er dette med ketchup og en tomat skåret i båter.
Har du prøvd opp­skriften?Nevn @Spiselig eller tag #Spiselig på Instagram 🙂