Perfekt eggerøre på noen minutter

En god eggerøre er saftig, myk og smelter på tun­gen, ikke kor­nete, trist og tørr. 

Saftig og god eggerøre.

Trik­set er å behan­dle egg­b­landin­gen så raskt som mulig, og når du først tør å sette koke­plat­en på fullt og være rask til å røre, har du fer­dig eggerøre på et blunk.

Les opp­skriften nøye før du starter, du har ikke tid til å stå og lese når du rør­er i pan­nen, så kjapt går det.

Og nei, en god eggerøre er ikke “slanke­mat” etter gam­meldags fet­thys­teri-syn­spunkt. Det skal brukes skikke­lig smør og melk for best mulig smak og resul­tat. Dette er søndags­frokost, super lun­sj eller herlig kveldsmat.

Opp­skriften er bereg­net til 2 per­son­er som spis­er eggerøre med speke­skinke og brød­skiv­er til, men kan fint dobles. Jeg reg­n­er 3 store egg per per­son. Skal du lage eggerøre av mer enn 9 egg til koldt­bord, julelun­sj eller slikt, ville jeg hatt røra i pan­nen i to omganger ellers skvulper det lett over (det går kjapt, sier jeg jo).

Tilbe­hør ord­ner du før du beg­yn­ner på eggerøra — skjær brødskiver/rundstykker, del tomater og agurk, legg opp skinke for eksem­pel. Scroll ned­er­st for flere tips.

Skriv ut Pin
5 fra 2 stemmer

Perfekt eggerøre på noen minutter

Ver­dens beste eggerøre? Meget mulig. Jeg lik­er min egen best. Og ingen lager eggerøre raskere når du har lært deg teknikken!
Kjøkken Norsk, Tradis­jon­s­mat
Stikko­rd koldt­bord, lunsj
For­bere­delser 5 min­ut­ter
Koketid 3 min­ut­ter
Total tid 8 min­ut­ter
Porsjon­er 2 porsjon­er

Ingredienser:

 • 6 store eggbruk 7 hvis ulik størrelse
 • 6 skvet­ter helmelken skvett per egg
 • 6 klyper Mal­don­saltknus­es mel­lom fingrene
 • 0,5 ts pep­pernykver­net
 • 2–3 ss gress­løkfer­sk, fin­hakket (kan erstat­te med tørket)
 • 2 ss meieris­mørtil stek­ing

Slik gjør du:
 

 • Kakk eggene i en bolle du har god plass til å røre i og som har en tynn kant som er grei å kakke egg mot, ca 3 liter stør­relse er greit.
 • Hell i en skvett melk per egg, alt­så 6 etter grunnopp­skriften her. En skvett helles kjapt rett fra melkekar­ton­gen, du skvulper bare ut litt melk av pap­pen, det tilsvar­er omtrent en drøy spis­eskje i mengde.
 • Jeg lik­er Mal­don­salt, og tar en klype mel­lom fin­grene som knus­es over blandin­gen, en klype per egg. Kvern over svart pep­per, om lag 8–10 drag med pep­perkver­na eller 0,5 ts i mengde.
 • Fin­hakk gress­løk med kniv og ha i bollen eller klipp en bunt med saks over bollen. Mye gress­løk er godt.
 • Sett en stor og litt dyp stekepanne og med slipp­be­legg (non-stick, Tefal etc) på pla­ta og skru pla­ta på nest høyeste innstill­ing. Ha i meieris­mør umid­del­bart. Finn fram en god stekespade (gjerne tre) eller slikke­pott som tåler varme.
 • Mens smøret smelter, bruk­er du en gaffel, visp eller bal­longvisp og bland­er røra sam­men i bollen. Jeg pisker den kjapt og grundig, nok til at du ser at eggene er rørt godt sam­men med melken.
 • Når smøret er smeltet og freser, heller du i egge­b­landin­gen i pan­nen. Bruk stekespaden til å trekke røra raskt fra kan­tene og inn mot midten/tvers over bun­nen av pan­na. Bruk kraft, du skal kjenne mot­stand fra bun­nen av stekepan­na når du gjør dette.
 • Gå rundt hele pan­na sys­tem­a­tisk med stekespaden (f.eks med klok­ka) med raske beveg­elser, sørg for at du skyver blandin­gen vekk fra bun­nen av pan­na og at ikke noe røre lig­ger og stek­er for seg selv et sted. Røra skal ikke rekke å “feste seg” mot bun­nen av pannen.
 • Etter et par min­ut­ter omtrent er det meste av røren sam­let og når den er i faste del­er med et litt vått/blankt utseende (som på bildet) uten å likne rå egg, trekker du stekepan­nen vekk fra var­men mens du fort­set­ter å fly­tte på røra.
 • Sjekk at alt ser stekt ut; røra skal være sam­let og ikke tynt­fly­tende. Nå er røra fer­dig. Få den ut av pan­nen og hell over på opp­varmet tallerken eller fat hvis den skal serveres med en gang.
 • Tilbe­høret kan være den svært tradis­jonelle røke­lak­sen, eller hva med litt deilig Strandaskinke?

Tips

Usikker på om alle eggene er ferske? Bruk et glass, kopp eller liten bolle og knekk ett og ett egg i det før du heller det i den store bollen. Da øde­leg­ger du ikke mange egg ved å ha oppi ett dårlig egg mot slutten!
Får du panikk når var­men er høy i pan­nen og du ser at du ikke er kjapp nok? Trekk pan­nen vekk fra var­men, skru var­men ned og pust rolig. Da kan du røre mye sak­tere, og bruke lenger tid. Men du skal ikke stå og røre og hakke som det er kjøttdeig du dri­ver med, røra hold­er seg saftig for­di du ikke del­er den i “småbiter”.
Du kan bruke lettmelk i stedet for helmelk, men hold deg unna vann.
Både speke­skinke og røke­laks er godt tilbe­hør. Litt grønt ved siden av er godt, noen salat­blad­er, tomat­båter og skivet slangeagurk er godt uten å forstyrre smaks­bildet. Godt brød eller rund­stykker hør­er med.
Har du egg i huset, har du alltid lettvint og kjapp mat tilgjen­gelig hvis det kom­mer gjester — eggerøre, omelet­ter, quiche og annet snad­der er enkle ret­ter å lage.
 
Har du prøvd opp­skriften?Nevn @Spiselig eller tag #Spiselig på Instagram 🙂