Revet gulrot i lake

Råkostlake

Eddik, vann, sukker, salt og pep­per er alt du trenger for lake til revne gulrøtter.

Revet gulrot

Godt tilbe­hør er vik­tig! Til fiskegrateng og stekt fisk er det super­godt med rå, revet gul­rot i eddik­lake. Dress­ing ville kan­skje mange kalt det, samme det!

Gul­roten er en av våre mest bruk­te grønnsak­er, og det er jo ikke så rart når den er god både rå og kokt. Kjøper du gul­røt­ter på en Reko-ring kan du være heldig å få tak i gul­røt­ter i mange forskjel­lige farg­er. Du vis­ste kan­skje ikke at den ikke er oran­sje opprinnelig?

Gul­rot har høy ernæringsmes­sig ver­di, med et særlig høyt innhold av β‑karoten (7900 μg/100 g) som omdannes til vit­a­min A i krop­pen, ifølge SNL. Gul­rot innehold­er cir­ka 5 mg vit­a­min C, 289 mg kali­um, 2,9 gram kost­fiber, 88 pros­ent vann og 0,1 gram fett men vik­tigst av alt: den smak­er godt.

Å rive gulrot

Gul­rot riv­er du enkelt på råkost­jern. Jeg bruk­er en gaffel for å holde fast den siste gul­rot­biten, så riv­er jeg ikke fin­ger­tup­pene på råkostjernet.

Gulrot råkostjern gaffel

Revet gulrot
Skriv ut Pin
0 stem­mer

Revet gulrot i eddiklake

Råkost trenger noe væske, og denne eddik­lak­en er både enkel og god. Opp­skriften er nok til 3 mid­dels store gul­røt­ter eller 4 små.
Kat­e­gori Tilbe­hør, Vegetarisk
Kjøkken Norsk
Stikko­rd dress­ing, gul­rot, råkost

Utstyr

  • 1 bolle
  • 1 råkost­jern
  • 1 gaffel eller visp

Ingredienser:

Slik gjør du:
 

  • Bland vann og eddik i en bolle (som rom­mer lake og gul­røt­ter). Ha i sukker og rør godt med gaffel eller liten visp til alt sukkeret er oppløst.
  • Ha i salt og pep­per, rør sammen. 
  • Vask og riv gul­røt­tene på råkost­jern. Bruk en gaffel på den siste biten med gul­rot så du ikke tar fingertuppene. 
  • Ha gul­røt­tene i bollen med lake. Rør sam­men så alt får eddik­lake på seg. La stå en halv­times tid og serv­er. Jeg bland­er ofte sam­men i en plas­t­boks eller glass og har i kjøleskapet.
Har du prøvd opp­skriften?Nevn @Spiselig eller tag #Spiselig på Instagram 🙂