Slik lager du sunne wraps selv

Perfekt i matpakken eller burrito

Wraps (lefs­er) er godt i mat­pakken, fylt med salat, bøn­ner, kylling, kalkun, grønnsak­er og annet godt, ikke bare til mek­sikan­sk mat. 

Wraps lefser stabel

Oi, tor­tillalefs­er tenker du kan­skje når du ser bildet. Nja, aut­en­tiske tor­tillalefs­er lages som oftest på mais­mel og uten hev­ingsmid­del. Som oftest får du tor­tillas av hvete i butikken, men det er en annen sak. Du kan selvsagt bruke disse til bur­ri­to. Dette er wraps, laget av hvetemel og byg­gmel, for wraps er jo bare en «lefse» med fyll. Byg­gmel er alt­for lite brukt, det smak­er godt og er veldig sunt. Med litt erfar­ing kan du jus­tere opp­skriften og øke meng­den byggmel.

Jeg har laget wrapsen i en stør­relse som pass­er mat­bok­sen, men du kan gjerne dele deigen i 10 i stedet for 12 del­er og steke større wraps!

Wraps i matpakken

Et tips til fylling av wraps i mat­pakken: Det er godt med rømme­dress­ing til. Men legg et salat­blad mot wrapsen før du ruller sam­men fyll og dress­ing, for hvis dressin­gen blir liggende rett på wrapsen blir det bare vått og klissete.

Wraps lefser stabel
Skriv ut Pin
5 fra 2 stemmer

Hjemmelagde wraps

Lag wraps til tacokvelden eller mat­pakken! Fyll den med salat, pålegg og en klatt hvitløks­dress­ing. Opp­skriften er til 12 passe små/store wraps. Vil du ha dem større (og har stor nok stekepanne) del­er du deigen i færre biter, for eksem­pel 10.
Kat­e­gori Brød og rund­stykker, Tilbehør
Kjøkken Hverdags­mat
Stikko­rd tor­tillalefs­er, wraps
Porsjon­er 12 wraps
Skrevet av Iril

Utstyr

 • 1 bolle
 • 1 deigkut­ter
 • 1 stekepanne
 • 1 stekespade
 • 1 kniv

Ingredienser:

Slik gjør du:
 

 • Bland mel, bakepul­ver, salt og rap­sol­je i en bolle.
 • Ha i 2 dl lunkent vann og kna deigen sam­men i fem min­ut­ter. Deigen skal være smidig.
 • Dekk bollen med plas­t­folie eller vokspa­pir og la deigen hvile i om lag 20 minutter.
 • Rull ut deigen som en tykk pølse og del i 12 biter. Disse bitene for­mer du til boller som du klem­mer litt flate. Hver bit veier ca. 59–60 gram.
  Wraps leiver
 • La bol­lene hvile på benken med hånd­kle og vokspapir/plastfolie over i 10 min­ut­ter. Du skal unngå at deigen tørk­er ut, så tildekking er viktig.
 • Sjekk stør­relsen på stekepan­na og prøv å kjevle ut en av bol­lene så tynt du kan til en tynne rund wraps som pass­er stekepan­nen. En wrap skal være maks 2 mm tykk. Det gjør ikke noe om fasongen blir mer oval enn rund, dette er jo hjemmelaget!
  utkjevlet wraps
 • Sett på stekepan­nen på mid­dels sterk varme. Du skal steke i tørr panne, uten olje eller smør!
 • Kjevle ut og stek en og en wrap. Når du ser deigen boble litt i pan­nen, snur du den med stekespaden og stek­er videre på den andre siden. Wrapsen er fer­dig når den er litt gyllen med stek­te ‘flekker’ på.
  Wraps stekes i tørr panne
 • Bruk alu­mini­ums­folie eller hånd­kle og pakk de fer­dig­stek­te wrapsene i, så de hold­er seg varme og bevar­er fuk­tigheten mens du stek­er ferdig.

Tips

Fer­dig­stek­te wraps hold­er seg fint i et par dager, du kan også fryse dem vekk når de er helt avkjølet og da hold­er de i tre måneder.
Lik­er du varme wraps dagen etter, gir du dem en rask runde i stekepan­na igjen.
Bruk­er du dem i mat­pak­ka med dress­ing i, pass på å legge pålegg og salat­blad­er inn mot wrap-over­fla­ta før du ruller den sam­men, ellers blir den soggy.
Har du prøvd opp­skriften?Nevn @Spiselig eller tag #Spiselig på Instagram 🙂

Næringsinnhold

Kalo­ri­er: 187kcal (9%)Kar­bo­hy­drater: 32g (11%)Pro­tein: 4g (8%)Fett: 4g (6%)Salt: 0.4g (27%)Kost­fiber: 2g (8%)

Opp­skriften er fra Mat­prat, jeg har gjort den mer detal­jert. De kaller det tortillalefser 🙂