Start dagen med havregrøt og lune epler

Herlig start på dagen

Noen min­ut­ter om kvelden gir deg deilig havre­grøt neste morgen.

Kjøleskapsgrøt med lune epler
Kjøleskaps­grøt med lune epler og kanel. (Foto: melk.no)

Grøt reg­nes som en av de eld­ste matret­tene vi har her i lan­det, og det er neppe til­feldig at akku­rat havre­grøten er blitt så pop­ulær. Er det stress og mas på mor­genkvis­ten, er det deilig med alt som er halvfer­dig eller fer­dig i matveien.

Kjøleskapet gjør jobben

Bruk et par min­ut­ter kvelden før og rør kjapt sam­men en deilig kjøleskaps­grøt. Den smak­er fan­tastisk med lune epler og kanel, eller annen top­ping du måtte ha for hån­den — rosin­er, nøt­ter eller annen frukt. Havre­grøt er både næringsrik og bærekraftig, og pass­er godt inn i vår mod­erne livsstil. Den er enkel å lage fra bunn av og kjøleskapsvari­anten lager seg selv mens du sover.

Det er sunt!

Meieripro­duk­tene er kilde til jod og kal­si­um, mens havre­gryn er rike på blant annet jern og fiber. Med andre ord gir kjøleskaps­grøt deg en god start på dagen, tipser melk.no. Leg­ger du til frukt i grøten, kan du krysse av for den første av «Fem om dagen». Ikke verst!

Laktosefritt anbefales

Per­son­lig bruk­er jeg lak­tose­fri yoghurt, naturell eller med vanil­je. Det fine med dem, er både lang hold­barhet og smak: de lak­tose­frie pro­duk­tene oppleves litt søtere enn de van­lige. Da kan du droppe ekstra søtning.

Kjøleskapsgrøt med lune epler
Skriv ut Pin
4 fra 1 stemme

Kjøleskapsgrøt med lune epler

Start dagen med deilig kjøleskaps­grøt med lune epler og kanel. Opp­skriften er til to, men kan både halveres og dobles (bruk +/- teg­net under).
Kat­e­gori Frokost
Kjøkken Norsk
Stikko­rd epler, havre­grøt, lun frokost
For­bere­delser 5 min­ut­ter
Koketid 5 min­ut­ter
Kjøleskap­stid 8 timer
Total tid 8 timer 10 min­ut­ter
Porsjon­er 2 porsjon­er
Skrevet av Melk.no

Ingredienser:

 • 2 dl havre­gryn
 • 2 dl yoghurtnaturell eller med smak. Lak­tose­fri er søtere, og anbefales.
 • 2 dl melk
 • 2 stk eple
 • 2 ts kanelmalt
 • 2 ts sukker(kan sløyfes), evt honning

Slik gjør du:
 

Kvelden før:

 • Ha havre­gryn, melk og yoghurt i ett glass, eller en boks med lokk. Rør godt sam­men og skru på lokket. Smart om det er plass til top­ping i glasset.
 • Sett glas­set i kjøleskapet over nat­ten, eller i min­i­mum 4 timer. 

Om morgenen:

 • Nå tar du glas­set med fer­dig grøt ut av kjøleskapet, og leg­ger på den top­pin­gen du ønsker, eller lag lune epler med kanel:
 • Skrell og del eplet i små terninger. Smelt smør i en mid­dels varm stekepanne med litt sukker og stek eplebitene med kanel til de beg­yn­ner å bli litt myke. Avkjøl litt.
 • (Har du Air­fry­er, leg­ger du eplebiter, smør­biter, sukker og kanel i en form og stek­er i 3–4 min­ut­ter på 180 grad­er. La stå og avkjøle litt. Alter­na­tivt kan du varme grøten i Air­fry­eren for en lun frokost.)
 • Topp kjøleskaps­grøten med lune eplebiter og nyt! Det er heller ikke dumt med litt nøt­ter på i tillegg.

Tips

Melk.no har flere gode tips til kjøleskaps­grøter!
PS: God tid om mor­ge­nen eller hjem­mekon­tor? Da kan du blande let­tkok­te havre­gryn med melk og lar det stå en stund, så blande inn yoghurt før du stek­er eplebitene.
Har du prøvd opp­skriften?Nevn @Spiselig eller tag #Spiselig på Instagram 🙂